Ga naar de inhoud

Maatvoering

Maatvoering

Hieronder vindt u informatie over de standaard maatvoering en de speciale maatvoeringen van onze uitvaartkisten. Iedere uitvaartkist met de standaard maatvoering uit ons assortiment kan binnen één dag geleverd worden. Daarnaast zijn de meest gangbare modellen tevens bij ons op voorraad in verlengde of verbrede uitvoering. Voor de exacte afmetingen van onze uitvaartkisten in het huidige assortiment welke wij direct kunnen leveren, verwijzen wij u naar de matentabel achterin het fotoboek.

Iedere uitvaartkist kan geheel naar uw wensen worden gemaakt. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte in het huis, het uitvaartcentrum, het crematorium en/of op de begraafplaats. Heeft u hier vragen over? Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Standaard breder

Door de toenemende vraag naar verbrede uitvaartkisten hebben wij ervoor gekozen om onze uitvaartkisten twee centimeter breder te maken dan gebruikelijk. De nagenoeg onzichtbare verbreding heeft geen consequenties voor het begraven of cremeren en leidt niet tot problemen met te smalle deuropeningen. Dit zorgt voor een significante besparing in de logistieke afhandeling omdat u geen buitenmodel kist hoeft te gebruiken. Daarnaast kan de overledene iets ruimer in de uitvaartkist liggen.

Een opsomming van diverse mogelijkheden

Verlengde maat
Een verlengde maat wordt geadviseerd als de overledene een lengte heeft tussen 1,95 en 2,05 meter.

Verbrede maat
De verbrede maat uitvaartkist is ten opzichte van de standaardmaat 7 cm breder en 5 cm hoger.

Speciale buitenmodelmaat
Een speciale buitenmodel maat is een op maat gemaakte kist. Deze kist kan dus langer of korter, breder of smaller en/of hoger of lager zijn dan de hierboven genoemde maten.

Hoe kan ik zien welke kistmaat ik nodig heb voor de overledene?

Bij twijfel adviseren wij altijd de overledene op het breedste punt van het lichaam te meten (ter hoogte van de ellebogen en vanaf de kruin van het hoofd tot de onderkant van de voeten). In onze fotoboeken vindt u de afmetingen van alle uitvaartkisten uit onze collectie. Het is belangrijk de inwendige maten van de uitvaartkist in het oog te houden. In het huidige assortiment werken wij standaard met twee centimeter bredere modellen. Heeft u alsnog een verlengd of verbreed model nodig, dan kunt u deze bij een van onze servicedepots of direct af-fabriek bestellen. Zie de standaard, verlengde, verbrede en speciale afmetingen.

Overzicht maten

Voor een overzicht van de diverse mogelijkheden qua maatvoering kunt u de onderstaande tabel downloaden. Deze bevat het huidige assortiment, inclusief de afmetingen per model en modelnummer. In de tabel wordt tevens weergegeven welke vorm de uitvaartkisten hebben. Daarnaast kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Download