Ga naar de inhoud

Houtsoorten & Afwerkingen

Diverse houtsoorten

Binnen ons assortiment maken wij gebruik van diverse houtsoorten. In onze uitvaartkistenlijnen zult u onder andere populieren-, eiken-, vuren-, mahonie- en kersenhout aantreffen, alsmede hout- en papiergefineerde uitvaartkisten.

Op verzoek kunnen wij elke uitvaartkist in verschillende houtsoorten, kleuren of uitstralingen leveren.

Iedere boom is uniek en verschilt derhalve in tekening en structuur.

Diverse lakken

Als basis voor onze gelakte uitvaartkisten maken wij standaard gebruik van een ondergrond van houtfineer of ongefineerd massief hout, waardoor nerf, structuur en tekening een natuurlijk geheel vormen.

Sinds een aantal jaren maken wij gebruik van lakken op waterbasis en zien wij af van lakken die cellulose bevatten. Zo heeft u, de nabestaanden en personeel geen last van onaangename lak geuren.

De gediplomeerde medewerkers van onze moderne en volledig geoutilleerde spuiterij zijn in staat om door u gewenste uitvaartkist in iedere RAL-kleur met zijdeglans lak te voorzien.

Heeft u specifieke wensen, dan kunt altijd contact met ons opnemen.

Verschillende afwerklagen op populierenhout

Hieronder tonen wij u enkele afwerkingen die mogelijk zijn in onze bestaande collectie. U kunt altijd rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit binnen het segment. Bij iedere uitvaartkist wordt vermeld welke afwerking is gebruikt, zodat u zo optimaal mogelijk een keuze kunt maken uit ons hoogwaardige aanbod, uiteenlopend van robuust massief hout tot top 3D print.

Massief hout (M)

Het massieve hout, dat op kwaliteit is geselecteerd, wordt in zijn puurste vorm tot uiting gebracht. De afwerking kan met of zonder toepassing van verschillende laklagen.

Populieren hout met top 3D print (P)

Populierenhout wordt, na het op dikte schaven en schuren van het hout, voorzien van een top 3D print afwerklaag. Deze afwerklaag is dusdanig behandeld dat dit voelbaar en zichtbaar als houtreliëf wordt beleefd.

Populieren hout met fineer (F)

Populierenhout wordt, na het op dikte schaven en schuren, voorzien van een edelfineer, een laagje echt hout. Het edelfineer wordt voorzien van een laklaag.