Ga naar de inhoud

LVC kwaliteitsnorm

Landelijke Vereniging van Crematoria

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) is een brancheorganisatie waarbij nagenoeg alle crematoria in Nederland zijn aangesloten. De brancheorganisatie stelt eisen aan uitvaartkisten. Deze eisen zijn van cruciaal belang voor een veilige crematie. De afspraken die hierover zijn gemaakt, zijn vastgelegd in een ‘kwaliteitsnorm’. In deze kwaliteitsnorm wordt de procedure van testen van een uitvaartkist beschreven en in de hieraan gekoppelde materialenlijst worden de materialen omschreven die voldoen aan de door de LVC opgestelde eisen.

 

“Het complete assortiment uitvaartkisten is
zowel geschikt voor begraven als cremeren.”

 

Uiteraard voldoen alle uitvaartkisten die wij in onze collectie hebben aan deze eisen. Kort gezegd komt het erop neer dat als een uitvaartkist is vervaardigd van massief hout, deze is goedgekeurd voor cremeren. Dit geldt eveneens voor de plaatmaterialen spaanplaat en MDF.

Wel dient rekening gehouden te worden met het feit dat de metalen handvatten en ornamenten vanaf de buitenzijde afneembaar moeten zijn; deze mogen niet worden verbrand tijdens het crematieproces.

 

LVC logo