Populierenhout

Waarschijnlijk vraagt u zich af wat er voor voordelen voor u zijn om over te gaan naar massief populierenhout. Hieronder geven wij een aantal redenen om over te stappen naar massief populierenhout, die misschien goed bij u en uw omgeving passen:

  • Wist u dat bij de productie van spaanplaat uitvaartkisten giftige stoffen vrijkomen? Bij de productie van een populierenhouten uitvaartkist wordt 82% minder chemische stoffen zoals lijm gebruikt, dan bij een vergelijkbare spaanplaat uitvaartkist.
    Spaanplaat bevat, afhankelijk van de gekozen kwaliteit, een hoeveelheid aan formaldehyde. Dit is een onaangenaam ruikend gas, wat irritaties van de huid, ogen, neus en keel kan veroorzaken.
  • Wij houden de natuur bij de natuur en gebruiken alleen massief hout. Geen houtsnippers die aan elkaar gelijmd zijn tot een geheel met chemische stoffen.
  • Uit onderzoek is gebleken dat er minder aardgas nodig is tijdens een crematie met massief hout in vergelijking met spaanplaat. Sommige zullen misschien denken dat een crematie zonder een uitvaartkist nog milieuvriendelijker is. Dat is niet zo, doordat het hout van de uitvaartkist een hoge calorische waarde heeft, functioneert het hout als brandstof. Hierdoor is er vrijwel tot geen extra fossiele brandstof nodig bij het crematieproces.
  • Het gebruik van populierenhout in plaats van spaanplaat zorg voor een schonere verbranding bij cremeren. Er komen minder giftige stoffen vrij dan bij het verbranden van spaanplaat.
  • Bij begraven doormaakt het lichaam het ontbindingsproces. Een lichaam heeft ongeveer 10 jaar voor het gehele ontbindingsproces nodig. Een spaanplaat uitvaartkist is gemiddeld al binnen 14 dagen uiteengevallen, waardoor het ontbindingsproces wordt stopgezet. Dit is bij een massief populierenhouten uitvaartkist niet het geval.
  • Daarnaast wordt ook door het gebruik van chemische materialen zoals lijm het ontbindingsproces vertraagd. Door juist zo min mogelijk chemische materialen te gebruiken gaat dit proces sneller en wordt het milieu minder belast.
  • Populierenhout is 30% lichter in gewicht. Ideaal bij het dragen en hanteren van de kist voor de uitvaartbegeleiders, vervoerders als ook de nabestaanden.